WVVD1 - Veerkrachtig WVV JO13-1 doet zichzelf tekort.

252 keer bekeken

Veerkrachtig WVV JO13-1 doet zichzelf tekort.

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Zuidhorn JO13-1. Om half tien meldden zich alle spelers in de kleedkamer. Buiten genoten de ouders onder het genot van koffie en thee van een heerlijke najaarszon totdat het eerste fluitsignaal klonk.

WVV trapte af en probeerde vanaf achteren op te bouwen. Met nadruk op proberen, want dat ging niet zoals gehoopt. In de eerste deel van de eerste helft kwam de opbouw niet verder dan het middenveld. Sommige spelers liepen regelmatig uit hun positie wat veel ruimte gaf voor Zuidhorn met snelle counters en lange ballen. In een mum van tijd stond WVV achter met 0-3. Wat stond er tegenover van WVV? Je zou zeggen weinig. De eerste 15 minuten inderdaad weinig. Maar de tweede deel van de eerste helft werd WVV de bovenliggende partij. Ze probeerden het gewoon voetballend op te lossen. Uiteindelijk kwam vanuit een corner van Lars M de bal bij Diego, die doorpaste naar Thijmen. Met een bekeken schot werd de doelman van Zuidhorn gepasseerd. En er kwamen meer kansen. Emma kwam nog dichtbij, maar helaas net niet.. .
Spaarzaam kwam Zuidhorn nog aan voetballen toe. Ivar, Diego, Tim en Ferdi gaven achterin geen ruimte meer weg. Willem hield zich als verdedigende middenvelder bezig om ballen af te pakken en vooruit te spelen naar Arjen en Thijmen. De voorhoede; Mart, Lars en Emma werden vaker bereikt. Uiteindelijk kwam er meer rust in het spel en met een 1-3 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

Wat er in de rust is besproken blijft kleedkamer geheim. Wel was duidelijk dat de aanwezige toeschouwers een mooie en spannende tweede helft hebben gezien.

Het was WVV die voetbalde. Xian Ming speelde als linksachter goed met veel dreiging naar voren. Tim nu speelde vanaf linksbuiten en gaf regelmatig mooie passes. Vanaf rechts speelde Niels gedreven en probeerde regelmatig combinaties aan te gaan. Er werd weer vanaf achteren opgebouwd en goed gecombineerd. Er werden veel kansen gecreëerd. Acties waren er voorin. Arjen blokte een schot van Zuidhorn en passte op Thijmen. Zijn schot ging net naast. Ferdi nam verschillende corners, maar de bal wilde maar niet in het doel. En wat deed Zuidhorn? Het loerde op de counter en gaven alleen maar lange ballen. Bij een uitbraak kwam de spits recht op onze keeper Lars J. af. Met een fantastische redding werd een tegendoelpunt voorkomen. Een goede uittrap van Lars J kwam uiteindelijk bij Lars M die onverbiddelijk uithaalde en scoorde. Nog 1 goal en het stond weer gelijk. Dus gelijk na de aftrap werd er weer direct druk gezet. Door een mooie aanval via meerdere schijven kwam de bal bij Thijmen, die de bal mooi in het doel werkte. Het was weer gelijk!
Met nog 10 minuten te gaan werd er overgegaan om 1 op 1 te spelen. Vele kansen werden gecreëerd. Thijmen schoot naast, Tim schoot naast, Diego kopte vanuit een corner net naast. De bal wilde er maar niet in.
Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en een gelijk spel was het resultaat.
Als het niveau van de tweede helft de basis is, dan komen er nog vele mooie competitiewedstrijden aan.
Team WVV JO13-1 ga zo door!!