W.V.V. JO19-1

Nieuws

Er zijn op dit moment geen nieuws items beschikbaar.

Informatie

Zaterdag clash JO 19-1 met koploper Winsum

 

De JO19-1 (in gewone termen de A1) van WVV heeft zichzelf afgelopen zaterdag in een ijskoud Leek een goede dienst bewezen door VEV'67 met 2-1 te verslaan. Daardoor bivakkeert de ploeg van trainer Martijn Drent weer in de subtop. Zaterdag wacht koploper Winsum, dat tot nu ongenaakbaar is. Dat is dus een mooie uitdaging.

Door cursusverplichtingen kon Martijn zaterdag niet aanwezig zijn bij de wedstrijd. Voor deze gelegenheid had hij het stokje over gegeven aan assistent-trainer Bert Bruins. De wegens werk eveneens afwezige leider Meindert Tuinstra werd vervangen door Henk Mulder. De gelegenheidsleiding mocht zich gelukkig prijzen met een ploeg die vastberaden was er iets van te maken. Dat is altijd lekker voor degenen die aan de kant staan.

De wedstrijd in de vrieskou van het Westerkwartier was niet hoogstaand. Wel was er veel strijd van beide kanten en er ontstonden eigenlijk maar weinig kansen. Keeper Gijs Steentjes, normaal JO 17-1, verving de geblesseerde Thom Drenth en deed dat uitstekend. 

Na een 0-0 ruststand moest het in de tweede helft gebeuren. Dat lukte aanvankelijk niet en onze ploeg werd met een probleem opgezadeld toen foutief uitverdedigen ertoe leidde dat Michiel Nuus aan de noodrem moest trekken. Een strafschop was het gevolg en VEV'67 nam de leiding.

Een compliment aan de ploeg dat de spelers niet bij de pakken neer gingen zitten, als team bij elkaar bleven en er een schepje bovenop deden. Uiteindelijk bracht het inbrengen van Kevin Eefting, die iets te laat in Leek arriveerde en derhalve in de wissel was gezet, de ommekeer. Hij gaf een extra impuls en het was aanvoerder Jessy Veit die met een werkelijk fenomenaal, technisch perfect uitgevoerd, schot in de kruising de gelijkmaker op het scorebord kreeg.

Daarmee zouden we eigenlijk, gezien het spelbeeld, wel tevreden zijn geweest, Maar waar A1 eerder dit seizoen het geluk wel eens niet mee had, was dat deze keer wel het geval. Vijf minuten voor tijd bereikte een dieptepass spits Danny Jager. De grensrechter van VEV'67 vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen.Danny maakte het karweitje koeltjes af: 1-2.

Heel VEV'67 liep daarna te hoop bij de scheidsrechter. Er ontstond tumult op en rond het veld, maar de uitslag bleef staan. Dit waren heel kostbare punten voor onze JO-19 1, dat in dit duel liet zien over karakter te beschikken en over de wil om zich over een tegenslag heen te zetten. De vreugdeuitbarsting bij de gelijkmaker van Jessy sprak boekdelen. Daar straalde heel veel teamgevoel van uit en met goed teamwork kan deze ploeg nog een heel eind komen.

Zaterdag wacht dus Winsum. Met dezelfde portie wilskracht, overtuiging en concentratie kan hier een verassing uitkomen. Al zal dat voor de insiders dan geen grote verrassing meer zijn, want er schuilt veel potentie in deze equipe. Defensief stond het in Leek ook goed, er werd heel weinig weggeven, ook een kwestie van goede concentratie en overtuiging in de persoonlijke duels. Bovendien werkte de afwisseling van kort combinatiespel met de lange bal ook goed. Slim counteren is een wapen, dat liet Danny bij zijn treffer wel zien.

Op naar de topper van zaterdag!

Standen/Programma

Foto's


Er zijn op dit moment geen foto's beschikbaar.