MO11-1 - MEIDEN KNOKKEN ZICH LANGS NIEUW BUINEN EN PAKKEN KOPPOSITIE

591 keer bekeken

Het tijdstip van beginnen zorgde ervoor dat de meiden gisteravond op tijd hun slaapkamer mochten bezoeken. Daardoor stonden er vanochtend negen fitte meiden aan de start voor het altijd lastige Nieuw Buinen M011-1. De Buunsters presteren erg wisselvallig, maar hadden vandaag een goede selectie meegenomen naar de Molenstad. De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van Peter Garst en deze had zich goed ingelezen qua spelregels. Tegen kwart over acht verzamelden de meisjes zich dan ook op het eigen sportpark. Mooi om te zien was dat het zonnetje tegen kwart over negen begon te schijnen en de temperatuur zeer aangenaam was om te voetballen. De warming-up verliep zoals gewoonlijk prima en de supporters waren benieuwd welk tactisch plan Richard en Klaas uit de hoed zouden toveren.

De eerste helft startte goed voor de meiden uit Winschoten. Er werd goed gecombineerd, strak verdedigd en de spielmacher aan oranje zijde werd onschadelijk gemaakt. WVV kreeg zelf een aantal mogelijkheden, maar wist ze niet tussen de palen te krijgen. Vlak voor rust werd een foutje in de achterhoede direct afgestraft door de goed spelende nummer veertien van de gasten. Ze liet Sidney kansloos. De keepster van WVV krijgt overigens wel een speciale vermelding in dit verslag. Wekelijks laat ze zien dat ze over heel veel keeperstalent beschikt en ook vandaag had ze weer een aantal katachtige reflexen. In het restant van de eerste helft werd niet meer gescoord. Met een minimale achterstand floot Peter voor het einde en mocht eerst een beker ranja worden verorberd.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. WVV was als team beter, maar had het lastig met de individuele klasse aan de zijde van de gastclub. De meiden in het roodzwarte tenue speelden in de tweede helft ook beduidend zwakker. De beleving, combinaties en het creëren van kansen waren ook een stuk minder. Na een minuut of twintig maakte WVV eigenlijk uit het niets de gelijkmaker. Het was Lynn, die met een goed schot de bal binnenwerkte. Daarna waren er nog vijf minuten te spelen. Dit laatste gedeelte was een waar spektakel. De positieve aanmoedigingen, het geloof in eigen kunnen en de factor geluk zorgden voor een overwinning waar eigenlijk alleen de Duitsers patent op hebben. Een schot van Florien knalde via de onderkant van de lat het veld weer in en Marisa was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken. Deze treffer leverde de meiden de volle drie punten op en staan de meiden nog steviger op kop in de competitie. Na het eindsignaal van een foutloos fluitende Peter gingen de armen dan ook de lucht in bij speelsters en supporters.

WVV: Sidney, Bo, Ilse, Marisa, Florien, Sofie, Chloë, Emma en Lynn.
(Naomi blessure en Iris ziek)

Meiden, dit was een overwinning van jullie allemaal. Elke week groeien jullie verder in de ontwikkeling als voetbalster.

Ga zo door!!!!