WVVC3 - JO 15-3 laat de punten achter in Loppersum

617 keer bekeken

De voortekenen waren op deze zaterdagochtend prima voor JO15-3. Het zonnetje scheen reeds volop toen de JO15-3 karavaan zich voor de derde keer dit seizoen (Heiligerlee uit niet meegerekend) over de Groningse wegen begaf. Eindbestemming voor deze wedstrijd was richting de door Pé & Rinus bezongen Lopster toren oftewel JO15-3 moest aantreden tegen de plaatselijke Loppersum JO15-1.

Zoals gezegd de voortekenen waren prima……JO15-3 behaalde in de beker en competitie nog een 100% score, terwijl Loppersum in de bekercompetitie reeds was uitgeschakeld en met nul punten uit 2 competitie wedstrijden geen al te hoopgevende start van dit voetbalseizoen meemaakte.
Bij aankomst bleek SC Loppersum over een prachtige accommodatie te beschikken. Het hoofdveld lag er mooi strak bij, echter hier werd deze wedstrijd niet opgespeeld. Bij binnenkomst namen de supporters plaats aan een tafel die middels een bordje met “OPATAFEL” werd aangeduid. Dit maakte 1 van de aanwezige opa’s extra trots.

Maar goed, er moest ook nog gevoetbald worden. Na een uitgebreide warming up en teambespreking voor de spelers, de nodige koppen koffie, grappen en grollen aan de opa tafel was het dan tijd voor de wedstrijd. JO15-3 had vandaag een selectie bestaande uit 14 spelers. Nog steeds 2 geblesseerden en een speler die de JO15-2 mocht helpen zorgden er voor dat de puzzel voor de begeleiding ook vandaag wat eenvoudiger leek.

De toss werd door de aanvoerder van Loppersum gewonnen en er werd van zijde gewisseld. De doelman van Jo15-3 mocht vandaag in de eerste helft van de zon in zijn gezicht genieten.
JO15-3 trapte af en zou de bal snel kwijt zijn. De toon voor de wedstrijd werd direct gezet. Loppersum maakte het JO15-3 erg lastig. De eerste spelde prikken werden uitgedeeld en de verdediging van JO15-3 moest alle zeilen bijzetten om de aanvallers van Loppersum van scoren af te houden. JO 15-3 had het, zoals wel vaker dit seizoen, in de beginfase lastig. JO15-3 kwam maar niet aan voetballen toe en had het moeilijk tegen deze tegenstander. De bal was veelvuldig op het middenveld te vinden. Beide teams werden nauwelijks gevaarlijk, maar als er al een team het meest gevaarlijk werd dan waren dit wel de gastheren uit Loppersum. JO15-3 slaagde er nauwelijks in om in het eerste deel van deze eerste helft een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen en de keeper van Loppersum hoefde nauwelijks in actie te komen. Aan de andere kant maakte Loppersum gebruik van de ruimtes die JO15-3 verdedigend weggaf en 1 van deze aanvallen werd ook in een doelpunt omgezet. Loppersum nam verdiend een 1-0 voorsprong. Zo halverwege de eerste helft vonden de eerste wisselingen plaats en JO15-3 werd ietsje sterker, maar bleef vooral tegen zichzelf en de tegenstander “vechten”. De duels vonden vooral op het middenveld plaats en als JO15-3 de bal al had werd deze steeds weer snel ingeleverd door een fel spelend Loppersum.
In deze eerste helft werd niet meer gescoord. JO15-3 had aanvallend bitter weinig laten zien. De mogelijkheden om te scoren waren op 1 hand te tellen. Als JO15-3 deze wedstrijd in winst wilde omzetten moest er wel wat veranderen.

De tweede helft begon heel anders. JO15-3 kwam furieus uit de startblokken. Loppersum werd teruggedrongen en in deze eerste minuten weggespeeld. De kansen om te scoren kwamen snel en na eerst een harde knal, waarbij de bal vol tegen de paal belandde, werd dan ook de op dat moment verdiende gelijkmaker gescoord. Het leek in deze fase een geval van erop en erover te worden. Echter hier dachten Loppersum en de verdediging van JO15-3 anders over. Vrij snel na de gelijkmaker kreeg een aanvaller van Loppersum de mogelijkheid geboden om te scoren en dit deed hij ook. Op een wel heel goedkope manier nam Loppersum weer een voorsprong. JO15-3 zou deze klap niet meer te boven komen. De wedstrijd verliep weer zoals de eerste helft was verlopen. Veel duels op het middenveld, Loppersum dat in de counter steeds gevaarlijk werd doordat er veel ruimtes lagen en JO15-3 dat het wel probeerde, maar vandaag de stootkracht miste.

De irritaties in het veld namen ook wat toe, de tegenstander stond daar waar nodig fysiek en verbaal hun mannetje en dit leek Loppersum ook zeker verder te helpen. Het bleef tot de laatste minuut 2-1 voor Loppersum. Hier viel weinig op af te dingen, echter eindigde deze wedstrijd met een minpunt. Na een scrimmage volgde een duel tussen de keeper van JO15-3 en speler van Loppersum en beide bleven op de grond liggen. De bal werd uit de 16 weggewerkt en belandde op ca 20 meter van de goal voor de voeten van een Loppersum speler. Beheerst schoot de speler de bal, in het lege doel, tegen het net. De scheidsrechter wees naar de middenstip. Een doelpunt dat natuurlijk nooit goedgekeurd had mogen worden omdat JO15-3 zonder keeper, lag geblesseerd op de grond, speelde. Na wat protesten besloot de scheidsrechter om direct maar voor het einde van de wedstrijd te fluiten.

JO15-3 verloor vandaag verdiend, maar geheel onnodig, van Loppersum. Zo eindigde een ochtend waar alles mooi leek toch ietwat in mineur en was ook de eerste nederlaag van dit seizoen een feit.

Volgende week nieuwe kansen: Thuis tegen HS’88 JO15-2