WVVZAT3 - Onstwedder Boys 2 - WVV 3 (7-9-19)

293 keer bekeken

Vorige week spraken speler/manager Mark Plinsinga en assistent Gert Tuinstra over de wedstrijd van deze week. De uitwedstrijd tegen Onstwedder Boys 2. De laatste wedstrijd van het vorige seizoen tegen Onstwedder Boys 4 (of 3) werd verloren. Niet tegen Onstwedder Boys 4 maar tegen Onstwedder Boys 2. ???????????????????? OB 4 had een man of 10 van OB 2 in de gelederen. Pure competitievervalsing. OB 2 speelt 4e klasse. WVV 3 6e klasse. Plinsinga en Tuinstra waren het er over eens. We gaan deze wedstrijd administratief afwerken. We laten ons niet afslachten….. ,,We gooien het nog even in de app.” Er vanuit gaande dat het merendeels het met de leiding eens zou zijn….
Het merendeel deed de “duim omhoog emoticon”. De wedstrijd zou worden gespeeld..

De dag nadat het Nederlands elftal Duitsland in Hamburg met 4-2 vernederde, was het WVV 3 dat het in het mooie Onstwedde op moest nemen tegen OB 3.
Het hele dorp was uitgelopen voor deze ontmoeting. De winkel van het dorp zal wel dicht zijn geweest. 38 toeschouwers.
Als gezegd, de leiding verwachtte een ware afslachting van het Winschoter elftal….
Het liep allemaal anders..
WVV voetbalde tegen de 19 jarigen van Onstwedde een prima eerste helft. WVV speelde met enkele nieuwe krachten. Robert Brouwer, Karel Nap en Roy Klok moesten nog wat wennen aan het tempo, maar speelden prima voor de tijd dat ze in het veld stonden…. 78 minuten in totaal.
Minuut 23. Goalgetter Akker tikte na een prachtig 1, 2, 3, 4tje sluw de 0-1 binnen. De wereld op zijn kop? Nee, WVV was zeker niet de mindere. De snelheid van de oranjehemden was hoger, maar ze waren minder clever. En als er eens gevaar voor het Winschoter doel opdoemde stond Johan Bijmolt of keeper Marcel Lambeck wel in de weg.
De eerste helft leek af te stevenen op een voorsprong voor roodzwart, maar in de 45e minuut scoorde OB de 1-1 na gefrommel en koddig gedoe in ons strafschopgebied.

Na de rust en de nodige wissels was het gedaan met de Winschoter pret. OB 2 regeerde. Twee minuten na rust scoorde OB de 2-1 via een mooie voetbeweging na een corner. Conditioneel trokken, ondanks de vers ingebrachte krachten, de Winschoters het niet meer. WVV kwam in de tweede helft nog een paar maal bij het OB’er doel. OB trof het doel nog twee maal. Eindstand 4-1.


Conclusie: Onstwedder Boys 2 is degradatiekandidaat in de 4e klasse. WVV 3 gaat, net als de afgelopen seizoenen, meedraaien in de top van de Kelderklasse!