Terug naar Nieuws

WVV 023 WINT OP MAANDAGAVOND VAN ACTIEF 023

ACTIEF 023 WORDT IN EIGEN HUIS VERSLAGEN DOOR WVV 023 OP EEN KOUDE MAANDAGAVOND

Amper achtenveertig uur na de partij tegen GRC 023 stond vanavond duel twee op het programma voor WVV 023. Het uitduel tegen Actief werd verplaatst naar deze maandagavond.

Dat de wedstrijd  tegen de Stadjers een uitputtingsslag was, bleek uit de vele appjes die op de zondag en vandaag binnenkwamen. Er waren meerdere spelers met pijntjes binnen de selectie, dus was het even puzzelen.
Zalvende woorden, een peptalk en een beetje humor zorgden uiteindelijk dat er maar één speler niet wedstrijdfit was. De desbetreffende speler was echter wel mee naar Paterswolde om zijn team aan te moedigen en dat wordt door de begeleiding erg gewaardeerd.

Na aankomst bij het complex van Actief werd vrij vlot begonnen aan de warming-up. Daar moest de ploeg een tegenslag verwerken. Aanvoerder Mathijs kon niet starten, maar gelukkig stond Tijmen direct klaar om deze plek op te vangen.
De eerste helft viel het fysieke spel van de thuisploeg op. WVV was voetballend beter, maar liet de meerdere kansen  onbenut. Toch was het bij rust 0-2 voor de roodzwarten. Eerst was het Elijah die goed afrondde na een puike aanval en na een half uur mocht Niek aanleggen voor een terechte penalty. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en prikte raak. Actief was in het laatste kwartier bezig met het ontregelen van de Winschoters. Het ging een aantal keren over de schreef en de scheidsrechter waarschuwde daarvoor de thuisploeg.

De pot thee kwam na vijfenveertig dan ook als geroepen en trainer Bernd gaf zijn ploeg aanwijzingen. De wissels werden toegepast en na een stief kwartier werd er begonnen aan de tweede helft.

WVV begon het tweede bedrijf prima. Het bleef voetballen en combineerde uitstekend. Het beloonde zichzelf nu wel binnen twintig minuten op twee fraaie treffers. Steffan en Luca waren de makers van de 0-4 tussenstand.
Na een half uur spelen maakte Actief toch een treffer. Het harde werken werd beloond uit een standaard situatie. Een hoge bal verdween uit het niets achter de uitstekend keepende Cees.

Het slotakkoord kwam echter weer van roodzwart. Het was Luca die zijn tweede goal produceerde en daarmee de eindstand op 1-5 zette.

Na precies negentig minuten blies de prima fluitende arbiter van dienst voor het einde en was op deze zege niets af te dingen.
De handen van de ploeg van Henk Veenhof werden na afloop dan ook sportief geschud en daarna was het tijd voor een welverdiende warme douche.

Nu één dag rust en dan woensdag richting Assen voor partij nummer drie. ACV is dan de gastvereniging voor de boys van WVV 023.

Thijmen, Steffan en Ryan heel erg bedankt voor het meedoen.