Terug naar Nieuws

WVV MO17 KNOKT ZICH TERUG TOT EEN GELIJKSPEL

De meiden van WVV MO 17-1 komen zeer sterk terug na een 3-1 achterstand!!!
Gisteren moesten de meiden van WVV MO17-1 al vroeg opstaan, we vertrokken om 8.15 uur ,en hadden 1,5 uur  reistijd nodig om in Bolsward te komen, waar we om 10.30 uur aan de aftrap moesten verschijnen tegen ST Bolsward MO17-1 die op de 3e plek in deze Hoofdklasse staat.
Vandaag hadden we niet de beschikking over Loes Scholtens, Lynn Hofstee en Zoë Goos wegens blessures, en hebben wij  Sofie Koster van de VR1 toegevoegd aan deze selectie. Mirlinde Vrieze had zich aangeboden om vandaag te gaan keepen.
Na een warming up in een hevige bui werd de wedstrijd aangevangen, de meiden van WVV kwamen weer goed uit de startblokken, ze hielden direct SC Bolsward onder druk, en kregen ook de eerste mogelijkheden op een 0-1 voorsprong, maar die bleef uit. Er kwam zelfs een 1-0 voorsprong voor de meiden uit Bolsward, door een communicatie foutje achterin,  kwam er een steekpass naar de spits van SC Bolsward die beheerst in een 1 tegen 1 situatie met onze keepster de 1-0 kon binnenschieten!. Maar de meiden van WVV pakten dit gewoon weer uitstekend op, en kwamen al vrij snel weer langszij, dankzij een geweldige aanval uit het boekje via de rechterflank bediende Bo Lourens met een uitstekend op maat gemaakte voorzet Florien Koning, die met haar linker voet uitstekend de bal in de hoek schoot, en de keepster van SC Bolsward kansloos liet 1-1! SC Bolsward begon iets sterker te worden, maar echt gevaarlijk konden ze nog niet worden, WVV bleef gewoon proberen om de aanval te zoeken, via de rechter en linkerflank, de wedstrijd kwam halverwege de 1e helft iets meer in evenwicht, en kansen kwamen er niet zoveel meer aan beide kanten, totdat er een lange bal van SC Bolsward kwam, en door een stuitbal die verkeerd werd ingeschat ,kwam de bal bij de spits van SC Bolsward die hierop zeer alert was, en kon zo doorlopen op onze keepster, en kon zo op identieke wijze als bij de 1-1 de 2-1 binnenschieten!! ook hierna pakten de meiden van WVV dit met elkaar gewoon weer heel goed op, en kwam valk voor de rust alweer bijna op gelijke hoogte, Lotte Abee werd diep gestuurd, door een goed spelende spits Denise Boven, en met Lotte haar snelheid gaf ze de verdediging van SC Bolsward  het nakijken, maar ze kwam net een voet te kort, waar de keepster van SC Bolsward zich er volledig voor had gegooid ,en dit een flinke botsing tot gevolg had!! Lotte kwam hier ongeschonden uit, maar de keepster van SC Bolsward had enige verzorging nodig, maar ook die kon gelukkig ook weer door. WVV bleef proberen om nog voor de rust de gelijkmaker te maken, maar dat lukte niet. SC Bolsward kwam jammer genoeg voor rust nog op een 3-1 voorsprong!!  Een  bal in de 16 meter, werd niet goed weggewerkt ,en kwam helaas  weer net voor de voeten van een speelster van SC Bolsward terecht , waardoor deze simpel de 3-1 kon binnenschieten. Er werd met een 3-1 tussenstand de rust ingegaan.
De 2e helft hebben wij bij de meiden wat wisselingen doorgevoerd, wat deze wedstrijd goed uitpakte. De meiden van WVV gaven zich niet zomaar over( wat ze nooit doen trouwens) en speelden prima voetbal, SC Bolsward kon hier niet veel meer tegen inbrengen, en moesten bijna de hele 2e helft in de verdediging, en het was wachten op de aansluitingstreffer van WVV. Iris Niemeijer speelde zich goed vrij, en sneed door de verdediging van SC Bolsward, maar met de 1 op 1 situatie met de keepster van SC Bolsward was de laatst genoemde de winnaar, ze pakte dit schot van Iris, en hier was dus niet de aansluitingstreffer van WVV. WVV ging door ,en er werd gestreden, er waren uitstekende combinaties, waardoor er weer een mogelijkheid kwam  voor Iris, maar haar schot vanaf de 16 meter , waar de keepster al het nakijken had, vloog de bal net rakelings langs de goal!! Het wachten was echt op de 3-2! Een enkele tegenaanval van SC Bolsward werd door onze verdediging goed gepareerd, ook mede door een zeer goed spelende Jocelyn Meijer , die een fantastische wedstrijd speelde!!!  Uiteindelijk was er toch de verdiende aansluitingstreffer, Bo Lourens scoorde vanuit haar corner de 3-2, ze krulde de bal over de keepster achterin de goal!!! Dit was nog niet genoeg, de meiden van WVV wouden meer, en dat kon je ook zien, wat een mentaliteit en karakter van meiden van WVV, de meiden van SC Bolsward alsmede de trainers/leiders begonnen steeds meer op elkaar te mopperen, ze wisten niet meer hoe hier mee om te gaan, en er bleven kansen komen voor de meiden van WVV, en 12 minuten na haar eerste goal, was het weer Bo Lourens die met een volly de gelijkmaker  produceerde, de bal werd snoeihard  langs de keepster door het midden van de goal geplaatst, de keepster kon hier alleen maar na kijken toen de bal in het net lag, zo hard was dit schot 3-3 !!! De meiden van WVV bleven nog proberen om hier een overwinning te behalen, maar dat lukte niet meer, er was nog  wel 1 spannend momentje aan het eind van de wedstrijd voor de meiden van WVV , er kwam nog een vrije trap op zo’n 20 meter afstand van de goal. Maar hierop had onze keepster Denise Boven ( was de 2e helft keepster ) een uitstekende antwoord op, ze tikte de bal keurig over de goal!!!  Het bleef uiteindelijk bij een gelijke stand van 3-3.
Meiden, een overwinning zou verdiend zijn geweest , maar jullie hebben vandaag maar weer aangetoond, om over een goede mentaliteit en karakter te beschikken als team, en dat jullie goed kunnen voetballen!!!
Geweldig om te zien meiden, jullie doen voetballend gewoon heel goed mee in deze Hoofdklasse!!!